tisdag 25 juni 2013

..och fortsatte med...

Nu har vi mycket mer än ekologisk mjölk i vårt kylskåp och våra köksskåp! Här exempel på basmaten som går att få ekologisk och hittas hos oss: mjölk, ägg, smör (dyrare och små paket), matgrädde
yoghurt (se dock upp med citronsyran även i dessa!), gräddfil, morötter, tomat, gurka, sallad , äpple, banan, citron, vindruvor och päron ibland, lök, mjöl, havregryn, knäcke, müsli osv, I köttväg har vi älgkött ur skogen, men hittar också ekologiskt köttfärs i butiken. Vi har också börjat med får och kommer i vinter att ha lite fårkött men vi har inte haft ekologiskt foder åt dem, men vi vet åtminstone vad de ätit!


Problem:

Kyckling, vi vill gärna ha kyckling och köper tyvärr den del av detta... I framtiden ska vi ha höns och/eller kalkoner.

Fisk, efter alla varningar kring olika fiskarter blir man galen och samtidigt rekommenderas det att man ska äta fisk flera gånger i veckan!

Gris och nötkött köper vi när älgköttet tagit slut...

Brödet! Det finns mycket få ekologiska alternativ och man tröttnar snabbt på att äta samma bröd hela tiden. Det finns dessutom få brödsorter med enbart naturliga ingredienser... För att inte nämna pålägget... Ost finns ekologisk, men vi köper oftast en billigare ost.


Nu blev detta ett inlägg med massa rådd om maten, jag får nog hålla mig till en sak i taget. Men måste få ner lite tankar nu en sen tisdagskväll... Poängen jag ville komma till denna gång var att jag efter en tids användande av fler och fler ekologiska och naturligare varor blev mindre allergisk mot pollen och pälsdjur. Vi bor nu med tre katter och jag tar bara medicin mot hösnuva någon gång under sommaren! Jag har t.o.m. vant mig i små doser med att ge hö till fåren ute i uthuset och klarar nu av att vara där utan astmatiskt anfall! Det är fantastiskt! Dock bör påpekas att jag också samtidigt började träna för att fysiskt må bra. Vilkendera som hjälpte eller om det var kombinationen kan jag inte bevisa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar