tisdag 31 december 2013

Julhelgen

Julen kom och julen försvann. Tiden är mystisk, man går och väntar på något och så plötsligt är det bara förbi. Men en helt vanlig jul blev det. Vi har som tradition att turas om hos våra föräldrar. Detta år var det julafton hos mina föräldrar. Jag ser också fram emot att vi ska skapa egna jultraditioner när vi har vårt egna hus. Då vill jag själv fixa julafton, men visst är mammas julmat den man längtar efter!

Vår julgran klädd med hjälp av ivrig 2-åring!


Mamma och pappa har dukat bordet. Mina korsstygnsprydnader är uppe på väggarna! I skolan gjorde vi korsstygn till varje jul Suck och stön, men visst är de fina nu i efterhand!


Som hon väntat och så kom TOMTEN! Och så många paket! Föräldrarna själva hade fixat ett paket var, så tomten var givmild!


Ferdinand på TV och vår älskling!


Så dockorna: den stora är min från 80-talet. Velar med vad jag ska göra. Hon var ju min favorit som liten men nu har jag läst om innehåll i dockor och leksaker och 80-talet var inte nämnt i positiva ordalag... Den i mitten är den kemikaliefria, PVC och ftalater. Den tredje är varuhusdockan made in China. Nån måste flytta hem till mormor eller farmor!

3 kommentarer:

 1. Har nyligen hittat hit och skrollade lite i bloggen. Hur farligt är det egentligen med PVC då? Tar huden verkligen upp eller är det bara om man mer eller mindre sväljer det som det är farligt? Jag har faktiskt ett klädesplagg i PVC så där av frågan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag har nog förstått att PVC kan släppa partiklar. Har utlånat min bok om olika ämnen i vår vardag, men googlade på PVS plasr skadligt och hittade flera informativa sidor, bl.a. denna: http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/plast-inkraktar-i-barnens-vardag

   Hoppas det kan svara på din fråga! Det finns så mycket i våra kläder och material runt oss, så man blir grundlurad. Känns lite hopplöst att läsa fakta ibland.

   Radera
  2. Uteplagg har jag inte varit så noga med! (Ifall ditt är sådant). Utomhusluften sprider nog eventuella partiklar bort! Inomhus är det nog värre där ämnen lagras i damm t.ex. och vi andas in konstant.

   Radera