tisdag 4 november 2014

Ekologiska egna småbröd

I väntan på jul beställde jag lite pepparkaksformar från Formina. Där fanns så många härliga motiv! Änglarna hade vi från tidigare, men lite lamm, pusselbitar, nallar, katter och miniformar blev det. Vi bakade till babyns dop och var nöjda med de nya recept vi hittade på samma hemsida: mördegskakor och mumsiga chokladkakor. Till änglarna som gjordes på mördegsreceptet fanns tips om att lägga på strösocker med karamellfärg. Gissar att jag skulle fått anfall av att se på innehållsförteckningen på karamellfärg, så jag fixade färgen med rödbetssaft. Inte många droppar behövdes ur en rödbeta! Alla ingredienser var ekologiska och utan underligheter. 3-åringen tigger ibland goda kex i butiken, men lockar henne med att vi bakar själva hemma. Så har vi rolig sysselsättning tillsammans före också. Jag tror hon gillar bakandet t.o.m lite mer än ätandet dessutom! Som vanligt när jag inte kan välja bild så blir det för många… ;-)


 













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar